Zabpelyhes cukkini fasírt
Nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető egészséges fasírt hús nélkül cukkini és zabpehely alapanyagokból. A zabpelyhes cukkini fasírt hozzávalói – 2 cukkini – 2 tojás – 10 dkg zabpehely – 1 gerezd fokhagyma – 1 mogyoróhagyma – 1 evőkanál ricotta – 1 evőkanál mustár – 2 evőkanál petrezselyem – fél kávéskanál kurkuma... more
Olvasd továbbEgyben sült bőrös sertéscomb
Elég időigényes de megéri, igen finom ízekben gazdag omlós húst készíthetünk az alábbi egyben sült bőrös sertéscomb recept alapján. A bőrös csontos sertéscombot a hentessel 3 cm-es vastagságú szeletre vágatom, így egyben pont befér egy méretes sütőbe tehető öntöttvas lábosba. Bőrös sertéscomb recept hozzávalói – 1 bőrös csontos sertéscomb (... more
Olvasd továbbZabpelyhes tonhalfasírt
Egészséges igen laktató gyorsan elkészíthető zabpelyhes tonhalfasírt recept. Az alábbi hozzávalókból 8 darab zabpelyhes tonhalfasírt készíthető. A zabpelyhes tonhalfasírt hozzávalói – 10 dkg natúr tonhalkonzerv – 6 dkg zabpehely – 2 tojás – 2 – 3 evőkanál tejföl vagy 1 evőkanál ricotta – petrezselyem – só, bors A zabpelyhes tonhalfasírt... more
Olvasd továbbSpárga főzési ideje
A spárga főzési ideje változik a spárga fajtájától és vastagságától. A főzés előtt a zöld spárga kivételével a spárgát megkel hámozni, a hámozást a feje aljától 2-3 cm-re kezdjük. Ha nincs speciális spárgafőzőnk akkor az alábbi módszerekkel főzhetjük a spárgát. Kuktába fél liter vizet teszünk, majd a kosárba helyezve a... more
Olvasd továbbEgyszerű karalábépüré
Igen egészséges köret, burgonyapüré helyett kiváló megoldás a karalábépüré. Az egyszerű karalábépüré recept hozzávalói – 1 karalábé – 0.25 liter alaplé – olívaolaj – szerecsendió – bors Az egyszerű karalábépüré recept elkészítése A karalábét meghámozom, majd feldarabolom. Egy lábosban kevés olívaolajat melegítek, beleteszem a karalábékat pár percet pirítom, majd hozzáöntöm... more
Olvasd továbbEgyszerű mentás zöldborsóleves
Gyorsan pillanatok alatt elkészíthető egyszerű mentás zöldborsóleves, hidegen vagy langyosan fogyasztható. Az alábbi hozzávalók mennyiségéből két személyre való mentás zöldborsóleves készíthető. Az egyszerű mentás zöldborsóleves recept hozzávalói – 25 dkg zöldborsó – fél liter leves alaplé – 1 hagyma – 5 mentalevél – vaj – 1 dl tejszín A mentás... more
Olvasd továbbZöld spárga flan
A spárga csak simán megfőzve egy finom muszlinmártással is kiváló étel de érdemes kipróbálni ezt a könnyen elkészíthető zöld spárga flant mint előételt. Zöld spárga flan recept hozzávalói – 50 dkg zöld spárga – 2 tojás – 1.5 dl tejszín – vaj – só, bors – szerecsendió A zöld spárga... more
Olvasd továbbCukormentes rebarbara kompót
Tavasszal megjelenik a piacon a rebarbara, amit elég változatosan fellehet használni a konyhában. A legelterjedtebb a kompót, vagy a rebarbara lekvár készítése. A rebarbara savanykás íze miatt általában elég sok cukrot használunk, de lehet készíteni egy finom cukormentes rebarbara kompótot az alábbi recept alapján. A rebarbara hideg vízben áztatása enyhíti... more
Olvasd továbbGluténmentes ricottás almatorta
Lisztmentes szénhidrátszegény almatorta recept ricottával. A gluténmentes szénhidrátszegény almatorta hozzávalói – 5 darab alma – 1 citrom – 25 dkg ricotta – 1 dl szójatej – 5 dkg kukoricakeményítő – 1 tojás – 5 dkg cukornak megfelelő stevia – 1 kávéskanál őrölt fahéj A gluténmentes szénhidrátszegény ricottás almatorta recept elkészítése... more
Olvasd továbbMuszlinmártás – a francia sauce moussline
Spárgához, karfiolhoz, halételekhez elkerülhetetlen a francia muszlinmártás. A muszlinmártás recept hozzávalói – 15 dkg vaj – 2 tojás – fél citrom – 10 dkg tejföl – só, bors A muszlinmártás – sauce moussline recept elkészítése A vajat megolvasztom, a citromot kifacsarom és félreteszem. Egy kisebb lábosban a tojás sárgáját összekeverem... more
Olvasd tovább