Zöld spárga flan
A spárga csak simán megfőzve egy finom muszlinmártással is kiváló étel de érdemes kipróbálni ezt a könnyen elkészíthető zöld spárga flant mint előételt.
Zöld spárga flan recept hozzávalói
– 50 dkg zöld spárga
– 2 tojás
– 1.5 dl tejszín
– vaj
– só, bors
– szerecsendió
A zöld spárga flan recept elkészítése
A spárgát meghámozom és megfőzöm 15 perc alatt sós forró vízben.
A spárga fejeket levágom és félreteszem a szárát összemixelem.
Hozzákeverem a tojást és a tejszínt, ráreszelek egy kis szerecsendiót, megsózom, megborsozom.
Kis ramekin tálkákat kivajazok, beleöntöm a spárgakrémet.
Egy nagyobb sütőbe illő tálba vizet öntök, belehelyezem a ramekin tálkákat és 180 fokos sütőbe 30 percet sütöm és el is készült a zöld spárga flan.
A zöld spárga flant egy kicsit hagyom pihenni majd a félretett spárga fejekkel tálalom.