Spárga főzési ideje
A spárga főzési ideje változik a spárga fajtájától és vastagságától. A főzés előtt a zöld spárga kivételével a spárgát megkel hámozni, a hámozást a feje aljától 2-3 cm-re kezdjük.
Ha nincs speciális spárgafőzőnk akkor az alábbi módszerekkel főzhetjük a spárgát.
Kuktába fél liter vizet teszünk, majd a kosárba helyezve a spárgát a sípolástól számítva a spárga főzési ideje 6 ( zöld spárga) – 10 ( nagy fehér spárga ) percet pároljuk.
Egy lábosban sós forró vízben a spárga főzési ideje 8 – 15 perc fajtától és vastagságtól függően.
Serpenyőben vajat vagy olívaolajat melegítünk és 12 – 15 percet enyhe tűzön sütjük sűrűn forgatva.
Néhány spárga recept
– Paleo spárgakrémleves zöld spárgából