Spárga főzési ideje

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Zöldségek főzési, párolási ideje

spárgaA spárga főzési ideje változik a spárga fajtájától és vastagságától. A főzés előtt a zöld spárga kivételével a spárgát megkel hámozni, a hámozást a feje aljától 2-3 cm-re kezdjük.

Ha nincs speciális spárgafőzőnk akkor az alábbi módszerekkel főzhetjük a spárgát.

Kuktába fél liter vizet teszünk, majd a kosárba helyezve a spárgát a sípolástól számítva  a spárga főzési ideje 6 ( zöld spárga) – 10 ( nagy fehér spárga ) percet pároljuk.

Egy lábosban sós forró vízben a spárga főzési ideje 8 – 15 perc fajtától és vastagságtól függően.

Serpenyőben vajat vagy olívaolajat melegítünk és 12 – 15 percet enyhe tűzön sütjük sűrűn forgatva. 

Néhány spárga recept

– Spárgakrém – spárgapástétom

– Egyszerű spárgás omlett

Paleo spárgakrémleves zöld spárgából

– Sonkába tekert zöld spárga

– Spárgás gazpacho

– Spárgás quiche

– Spárga lágy tojással

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW