Gyümölcsös fordított torta
2017-03-25- Adagok száma 4
- Előkészület 30 perc
- Főzési sütési idő 10 perc
Hozzávalók
- 3 közepes db narancs
- 1 dl narancslé
- 6 db tojássárgája
- 25 g zselatin
- 9 ek cukor
- 2.5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 0.5 dl víz
- 20 dkg háztartási keksz
- 2 db citrom
- 10 dkg szőlő
Elkészítés
Lépés 1
Az egyik narancs héját lereszeljük.
Lépés 2
A narancsokat és a citromokat megpucoljuk, felkarikázzuk, és meghintjük 2 ek. cukorral. Lefedjük, és néhány percet állni hagyjuk, majd leszűrjük a levét.
Lépés 3
A tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, majd felöntjük a forró tejjel.
Lépés 4
Belekeverjük a vaníliás cukrot és lereszelt narancshéját, majd addig főzzük, míg puha nem lesz.
Lépés 5
Felverjük a tejszínt. Fél deci meleg vízben felolvasztjuk a zselatint, majd összekeverjük a tojássárgájával.
Lépés 6
Egy kerek tálat folpackkal kibélelünk, majd az alját és az oldalát végigrakjuk a lecsöpögtetett narancs- és citromkarikákkal. Szőlőszemeket teszünk a karikák közé.
Lépés 7
Beleteszünk egy réteg krémet, majd egy réteg narancslében mártogatott kekszet.
Lépés 8
Ezután ráöntjük a megmaradt krémet, végül befedjük a keksszel.
Lépés 9
Lefedjük fóliával, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap egy tálcára borítjuk, és a fóliát eltávolítjuk róla.
Average Member Rating
(0 / 5)
0 people Értékelte