Gyümölcsös fordított torta

2017-03-25
  • Adagok száma 4
  • Előkészület 30 perc
  • Főzési sütési idő 10 perc

Hozzávalók

  • 3 közepes db narancs
  • 1 dl narancslé
  • 6 db tojássárgája
  • 25 g zselatin
  • 9 ek cukor
  • 2.5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 0.5 dl víz
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 2 db citrom
  • 10 dkg szőlő

Elkészítés

Lépés 1

Az egyik narancs héját lereszeljük.

Lépés 2

A narancsokat és a citromokat megpucoljuk, felkarikázzuk, és meghintjük 2 ek. cukorral. Lefedjük, és néhány percet állni hagyjuk, majd leszűrjük a levét.

Lépés 3

A tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, majd felöntjük a forró tejjel.

Lépés 4

Belekeverjük a vaníliás cukrot és lereszelt narancshéját, majd addig főzzük, míg puha nem lesz.

Lépés 5

Felverjük a tejszínt. Fél deci meleg vízben felolvasztjuk a zselatint, majd összekeverjük a tojássárgájával.

Lépés 6

Egy kerek tálat folpackkal kibélelünk, majd az alját és az oldalát végigrakjuk a lecsöpögtetett narancs- és citromkarikákkal. Szőlőszemeket teszünk a karikák közé.

Lépés 7

Beleteszünk egy réteg krémet, majd egy réteg narancslében mártogatott kekszet.

Lépés 8

Ezután ráöntjük a megmaradt krémet, végül befedjük a keksszel.

Lépés 9

Lefedjük fóliával, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap egy tálcára borítjuk, és a fóliát eltávolítjuk róla.

Recept Típus:
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 people Értékelte

Hasonló Receptek
  • Hokkaido tök rizottó

  • Mézeskalácsbáb alakú linzer

  • Karácsonyi pogácsa

  • Túrós malackák

  • Mandulás répatorta

Vélemény, hozzászólás?

reklám