Egyszerű karalábépüré
Igen egészséges köret, burgonyapüré helyett kiváló megoldás a karalábépüré.
Az egyszerű karalábépüré recept hozzávalói
– 1 karalábé
– 0.25 liter alaplé
– olívaolaj
– szerecsendió
– bors
Az egyszerű karalábépüré recept elkészítése
A karalábét meghámozom, majd feldarabolom.
Egy lábosban kevés olívaolajat melegítek, beleteszem a karalábékat pár percet pirítom, majd hozzáöntöm az alaplét.
Közepes tűzön 15 percet főzöm, mikor a karalábé megpuhult és az alaplé nagy része elpárolgott leveszem a tűzről és egy botmixerrel összemixelem a karalábépürét.
Ráreszelek egy kis szerecsendiót, megsózom, megborsozom, majd alaposan összekeverem és kész is az egyszerű karalábépüré.