Cukormentes rebarbara kompót

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Desszertek, Egészséges

rebarbaraTavasszal megjelenik a piacon a rebarbara, amit elég változatosan fellehet használni a konyhában. A legelterjedtebb a kompót, vagy a rebarbara lekvár készítése. A rebarbara savanykás íze miatt általában elég sok cukrot használunk, de lehet készíteni egy finom cukormentes rebarbara kompótot az alábbi recept alapján. A rebarbara hideg vízben áztatása enyhíti a savanykás ízét, úgy mint a szódabikarbóna is.

A cukormentes rebarbara kompót hozzávalói

– 3 szál rebarbara

– 2 alma ( opcionális )

– őrölt fahéj

– fél kávéskanál szódabikarbónarebarbara kompót

– stevia

A cukormentes rebarbara kompót elkészítése

A rebarbarát ha nem vékony zsenge akkor meghámozom, majd felszeletelem és hideg sós vízbe teszem 20 percet, így enyhíthető a facsar savanykás íze.

Az almát meghámozom, kimagozom és feldarabolom.

Egy lábosba kevés vizet teszek és beleteszem a rebarbarát és az almát meghintem őrölt fahéjjal és közepes tűzön kompóttá főzöm. A rebarbara gyorsan megfő.

Mikor kihűlt fél kávéskanál étkezési szódabikarbónát keverek a rebarbara kompótba és ízlés szerint még steviával ízesítem.   

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW