Cukormentes rebarbara kompót
Tavasszal megjelenik a piacon a rebarbara, amit elég változatosan fellehet használni a konyhában. A legelterjedtebb a kompót, vagy a rebarbara lekvár készítése. A rebarbara savanykás íze miatt általában elég sok cukrot használunk, de lehet készíteni egy finom cukormentes rebarbara kompótot az alábbi recept alapján. A rebarbara hideg vízben áztatása enyhíti a savanykás ízét, úgy mint a szódabikarbóna is.
A cukormentes rebarbara kompót hozzávalói
– 3 szál rebarbara
– 2 alma ( opcionális )
– őrölt fahéj
– fél kávéskanál szódabikarbóna
– stevia
A cukormentes rebarbara kompót elkészítése
A rebarbarát ha nem vékony zsenge akkor meghámozom, majd felszeletelem és hideg sós vízbe teszem 20 percet, így enyhíthető a facsar savanykás íze.
Az almát meghámozom, kimagozom és feldarabolom.
Egy lábosba kevés vizet teszek és beleteszem a rebarbarát és az almát meghintem őrölt fahéjjal és közepes tűzön kompóttá főzöm. A rebarbara gyorsan megfő.
Mikor kihűlt fél kávéskanál étkezési szódabikarbónát keverek a rebarbara kompótba és ízlés szerint még steviával ízesítem.