Gluténmentes ricottás almatorta
Lisztmentes szénhidrátszegény almatorta recept ricottával.
A gluténmentes szénhidrátszegény almatorta hozzávalói
– 5 darab alma
– 1 citrom
– 25 dkg ricotta
– 1 dl szójatej
– 5 dkg kukoricakeményítő
– 1 tojás
– 5 dkg cukornak megfelelő stevia
– 1 kávéskanál őrölt fahéj
A gluténmentes szénhidrátszegény ricottás almatorta recept elkészítése
Az almákat meghámozom, kimagozom, majd vékony szeletekre szeletelem.
Egy tálban a tojást összekeverem a steviával, belereszelem a citrom héját, hozzákeverem a szójatejet, ricottát és a kukoricakeményítőt, alaposan összekeverem, majd belekeverem az alma szeleteket.
Egy szilikon tortaformába öntöm a ricottás almatorta keveréket, megszórom őrölt fahéjjal majd 160 fokos előmelegített sütőben 50 percet sütöm.
A megsült gluténmentes szénhidrátszegény ricottás almatortát megvárom míg kihűl majd a hűtőbe teszem egy éjszakára, mielőtt kivenném a tortaformából.
Ez a gluténmentes szénhidrátszegény almatorta 8 személyre készült.