Egyben sült bőrös sertéscomb
Elég időigényes de megéri, igen finom ízekben gazdag omlós húst készíthetünk az alábbi egyben sült bőrös sertéscomb recept alapján.
A bőrös csontos sertéscombot a hentessel 3 cm-es vastagságú szeletre vágatom, így egyben pont befér egy méretes sütőbe tehető öntöttvas lábosba.
Bőrös sertéscomb recept hozzávalói
– 1 bőrös csontos sertéscomb ( 1 – 1.5 kg )
– 75 dkg vöröshagyma
– 10 dkg vaj
– száraz fehérbor vagy leves alaplé
– ecet
– só, bors
– 1 kg burgonya
Az egyben sült bőrös sertéscomb recept elkészítése
A sertéscombot bekenem sóval és borssal, majd egy serpenyőben vajon mind két oldalát megpirítom, majd félreteszem.
A vöröshagymát megpucolom és feldarabolom, majd az öntöttvas edénybe teszem a fele hagymát és vajat.
Ráhelyezem a félretett bőrös sertéscombot, majd a sertéscombra teszem a maradék hagymát és vajat.
Meglocsolom egy pohár fehérborral lefedem és 180 fokos előmelegített sütőbe teszem 2 órára.
Egy óra elteltével beleteszem a feldarabolt burgonyát.
2 óra elteltével elkészült a sütőben sült bőrös sertéscomb, kiveszem a sütőből és meglocsolom egy kis ecettel a sertéscomb körül a hagymát.