Egyben sült bőrös sertéscomb

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

börös sertéscombElég időigényes de megéri, igen finom ízekben gazdag omlós húst készíthetünk az alábbi egyben sült bőrös sertéscomb recept alapján.

A bőrös csontos sertéscombot a hentessel 3 cm-es vastagságú szeletre vágatom, így egyben pont befér egy méretes sütőbe tehető öntöttvas lábosba.

Bőrös sertéscomb recept hozzávalói

– 1 bőrös csontos sertéscomb ( 1 – 1.5 kg )

– 75 dkg vöröshagyma

– 10 dkg vaj

– száraz fehérbor vagy leves alaplé

– ecet

– só, bors

– 1 kg burgonya

Az egyben sült bőrös sertéscomb recept elkészítése

A sertéscombot bekenem sóval és borssal, majd egy serpenyőben vajon mind két oldalát megpirítom, majd félreteszem.

A vöröshagymát megpucolom és feldarabolom, majd az öntöttvas edénybe teszem a fele hagymát és vajat.

Ráhelyezem a félretett bőrös sertéscombot, majd a sertéscombra teszem a maradék hagymát és vajat.

Meglocsolom egy pohár fehérborral lefedem és 180 fokos előmelegített sütőbe teszem 2 órára.

Egy óra elteltével beleteszem a feldarabolt burgonyát.

2 óra elteltével elkészült a sütőben sült bőrös sertéscomb, kiveszem a sütőből és meglocsolom egy kis ecettel a sertéscomb körül a hagymát.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW