Muszlinmártás – a francia sauce moussline
Spárgához, karfiolhoz, halételekhez elkerülhetetlen a francia muszlinmártás.
A muszlinmártás recept hozzávalói
– 15 dkg vaj
– 2 tojás
– fél citrom
– 10 dkg tejföl
– só, bors
A muszlinmártás – sauce moussline recept elkészítése
A vajat megolvasztom, a citromot kifacsarom és félreteszem.
Egy kisebb lábosban a tojás sárgáját összekeverem egy evőkanál vízzel, megsózom, megborsozom.
Egy nagyobb lábosban vizet melegítek és fölé helyezem a kisebb lábost amiben a tojás sárgáját egy evőkanál vízzel összekevertem.
A vízfürdő fölött, kis lángon addig verem, míg elég sűrű lesz.
Leveszem a vízfürdőről, és folyamatosan verve beledolgozom az olvasztott vajat.
Visszahelyezem a vízfürdő fölé és belekeverem a tejfölt és a citrom levét és el is készült a francia muszlinmártás.
A francia sauce moussline, muszlinmártást mindig melegen tálalom.