Muszlinmártás – a francia sauce moussline

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Nemzetek konyhája, Szószok, mártások

muszlinmártásSpárgához, karfiolhoz, halételekhez elkerülhetetlen a francia muszlinmártás.

A muszlinmártás recept hozzávalói

– 15 dkg vaj

– 2 tojás

– fél citrom

– 10 dkg tejföl

– só, bors

A muszlinmártás – sauce moussline recept elkészítése

A vajat megolvasztom, a citromot kifacsarom és félreteszem.

Egy kisebb lábosban a tojás sárgáját összekeverem egy evőkanál vízzel, megsózom, megborsozom.

Egy nagyobb lábosban vizet melegítek és fölé helyezem a kisebb lábost amiben a tojás sárgáját egy evőkanál vízzel összekevertem.

A vízfürdő fölött, kis lángon addig verem, míg elég sűrű lesz.

Leveszem a vízfürdőről, és folyamatosan verve beledolgozom az olvasztott vajat. 

Visszahelyezem a vízfürdő fölé és belekeverem a tejfölt és a citrom levét és el is készült a francia muszlinmártás.

A francia sauce moussline, muszlinmártást mindig melegen tálalom.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW