Spárgás quiche

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek

sonkás

Eredeti francia étel a quiche, a tésztát egyszerűen meggyúrjuk és bármilyen zöldséget, szalonnát, sonkát helyezünk rá, természetesen tojással és tejföllel keverve. Most egy spárgás sonkás quiche-t fogunk készíteni. Előételként vagy egy salátával akár főételként is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók a spárgás quiche recepthez

A tésztához

– 20 dkg liszt

– 10 dkg vaj

– fél dl víz

– egy csipetnyi só

A feltéthez

– 1 csokor spárga ( 50 dkg )

– 3 tojás

– 1 dl tejföl

– 10 dkg sonka

– 10 dkg reszelt sajt

A spárgás sonkás quiche elkészítése

Egy tálban a lisztet megsózom és a szoba hőmérsékletű vajjal  és a víz segítségével összegyúrom, cipó alakúra formálom és folpackba csomagolva a hűtőbe teszem pihenni egy órát.

Ez idő alatt elkészítem a spárgát, meghámozom a fejét levágom és a szárát 2 cm-es darabokra szeletelem.

Forrásban lévő sós vízben a spárga fejeket 4-5 perc alatt megfőzöm, kiveszem és hideg vízbe mártom, majd hagyom a vizet lecsorogni, a maradék spárgát is megfőzöm 12-15 perc alatt és hasonlóan hideg vízbe mártom, majd lecsorgatom.

A tojást a tejföllel habosra verem, megsózom, megborsozom, majd hozzáadom a spárga darabokat.

A tésztát kör alakúra nyújtom majd egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt torta formába helyezem.

Rászórom a gyufaszál vastagságúra szeletelt sonkát, ráöntöm az elkészített spárgás tojásos krémet, majd csillag alakban ráhelyezem a spárga fejeket, végül megszórom a reszelt sajttal.

200 fokon előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm a spárgás sonkás quiche-t.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW