Spárgás quiche
Eredeti francia étel a quiche, a tésztát egyszerűen meggyúrjuk és bármilyen zöldséget, szalonnát, sonkát helyezünk rá, természetesen tojással és tejföllel keverve. Most egy spárgás sonkás quiche-t fogunk készíteni. Előételként vagy egy salátával akár főételként is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók a spárgás quiche recepthez
A tésztához
– 20 dkg liszt
– 10 dkg vaj
– fél dl víz
– egy csipetnyi só
A feltéthez
– 1 csokor spárga ( 50 dkg )
– 3 tojás
– 1 dl tejföl
– 10 dkg sonka
– 10 dkg reszelt sajt
A spárgás sonkás quiche elkészítése
Egy tálban a lisztet megsózom és a szoba hőmérsékletű vajjal és a víz segítségével összegyúrom, cipó alakúra formálom és folpackba csomagolva a hűtőbe teszem pihenni egy órát.
Ez idő alatt elkészítem a spárgát, meghámozom a fejét levágom és a szárát 2 cm-es darabokra szeletelem.
Forrásban lévő sós vízben a spárga fejeket 4-5 perc alatt megfőzöm, kiveszem és hideg vízbe mártom, majd hagyom a vizet lecsorogni, a maradék spárgát is megfőzöm 12-15 perc alatt és hasonlóan hideg vízbe mártom, majd lecsorgatom.
A tojást a tejföllel habosra verem, megsózom, megborsozom, majd hozzáadom a spárga darabokat.
A tésztát kör alakúra nyújtom majd egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt torta formába helyezem.
Rászórom a gyufaszál vastagságúra szeletelt sonkát, ráöntöm az elkészített spárgás tojásos krémet, majd csillag alakban ráhelyezem a spárga fejeket, végül megszórom a reszelt sajttal.
200 fokon előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm a spárgás sonkás quiche-t.