Citromtorta

2016-12-10
citromtorta

    Hozzávalók

    250 gramm liszt

    225 gramm vaj

    300 gramm kristálycukor

    5 tojás

    3 citrom

    1 csipet  só

    A citromtorta elkészítése

    Először is elkészítjük a tésztát. A lisztet összedolgozzuk 125 g vajjal, 100 g cukorral és egy csipetnyi sóval és a végén beledolgozzunk egy tojást Betesszük 30 percre a hűtőbe. Elkészítjük a citromkrémet; 200 g kristálycukrot, 100 g vajat,4 tojást, 3 citromnak a levét, 1 citrom reszelt héját alaposan összekeverjük. Kivesszük a tésztát a hűtőből, kör alakúra kinyújtjuk,villával megszurkáljuk és 10 percet elősütjük 200 fokon majd ráöntjük a citromkrémet és visszatesszük 20-25 percet a sütőbe.  A citromtorta hidegen tálalva tökéletes.
    Recept Típus: , , Tags: , , Hozzávalók:, ,
    Average Member Rating

    (5 / 5)

    5 5 3
    Értékeld a receptet

    3 people Értékelte

    Hasonló Receptek
    • Mézeskalácsbáb alakú linzer

    • Túrós malackák

    • Mandulás répatorta

    • Cukkinis csokis süti

    • Kókuszos-lekváros linzer

    Vélemény, hozzászólás?

    reklám




    A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

    A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás

    Recept Parádé

    FREE
    VIEW