Túrós malackák
2017-12-02- Adagok száma 4
- Előkészület 20 perc
- Főzési sütési idő 35 perc
- Elkészítési idő 55 perc
Hozzávalók
- Tésztához: 35 dkg finomliszt
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg margarin
- 25 dkg burgonya (főtt)
- 1 kávéskanál só
- Lekenéshez: 1 db tojás
- Díszítéshez: 30 szem bors
Elkészítés
Lépés 1
Túrót és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a puha margarint, a lisztet, a sót, és tésztát gyúrunk belőle, majd lefedve egy órára hűtőbe tesszük.
Lépés 2
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a malackák fejét, az egyik felükön másfél cm hosszan kivágunk belőle egy kis háromszöget.
Lépés 3
Lekenjük felvert tojással, és a háromszög két oldalát befelé hajtjuk (ezek lesznek a fülei).
Lépés 4
Kisebb szaggatóval kiszaggatjuk az orrát, szívószállal kiszúrjuk az orrlyukát. Ezt ráhelyezzük a malacka fejének az aljára. Egy-egy egész borsszemmel elkészítjük a szemeit.
Lépés 5
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people Értékelte