Túrós malackák

2017-12-02
  • Adagok száma 4
  • Előkészület 20 perc
  • Főzési sütési idő 35 perc
  • Elkészítési idő 55 perc

Hozzávalók

  • Tésztához: 35 dkg finomliszt
  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg burgonya (főtt)
  • 1 kávéskanál só
  • Lekenéshez: 1 db tojás
  • Díszítéshez: 30 szem bors

Elkészítés

Lépés 1

Túrót és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a puha margarint, a lisztet, a sót, és tésztát gyúrunk belőle, majd lefedve egy órára hűtőbe tesszük.

Lépés 2

Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a malackák fejét, az egyik felükön másfél cm hosszan kivágunk belőle egy kis háromszöget.

Lépés 3

Lekenjük felvert tojással, és a háromszög két oldalát befelé hajtjuk (ezek lesznek a fülei).

Lépés 4

Kisebb szaggatóval kiszaggatjuk az orrát, szívószállal kiszúrjuk az orrlyukát. Ezt ráhelyezzük a malacka fejének az aljára. Egy-egy egész borsszemmel elkészítjük a szemeit.

Lépés 5

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.

Recept Típus: Tags:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 people Értékelte

Hasonló Receptek
  • almás édesburgonyás krémleves

    Almás édesburgonyás krémleves

  • Hokkaido tök rizottó

  • Mézeskalácsbáb alakú linzer

  • Karácsonyi pogácsa

  • Mandulás répatorta

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW