Zöldséges gombaleves nyuszi cipóban

2017-03-24
  • Adagok száma 4
  • Előkészület 20 perc
  • Főzési sütési idő 40 perc

Hozzávalók

  • 2 db gombakonzerv
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 4 közepes db sárgarépa
  • 50 dkg burgonya
  • só,bors ízlés szerint
  • 2 kk tárkony
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 2 l víz
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 50 dkg zsúrkenyér (cipó)
  • 1 db zsemle
  • 3 db fekete olajbogyó
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Lépés 1

Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a felkarikázott sárgarépát és a szeletelt gombát.

Lépés 2

Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 8-10 percig pároljuk.

Lépés 3

Ekkor hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a tárkonyt, és felengedjük a maradék vízzel.

Lépés 4

Amikor puhára főttek a zöldségek, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, és sűrűre főzzük.

Lépés 5

Elővesszük a cipónkat. A tetejét levágjuk, ebből kivágjuk a nyuszi füleit, a belsejét kiszedjük, beletesszük egy mélyebb tányérba, majd telemerítjük levessel.

Lépés 6

A zsemlét fogvájóval a kenyér széléhez rögzítjük. A füleket eligazgatjuk. A nyuszi szemei és az orra kettévágott fekete olajbogyó, a szája egy vékony cikk sárgarépa.

Lépés 7

Fodros petrezselyemmel körberakjuk, és tálalhatjuk.

Recept Típus:
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 people Értékelte

Hasonló Receptek
  • Hokkaido tök rizottó

  • Mézeskalácsbáb alakú linzer

  • Karácsonyi pogácsa

  • Túrós malackák

  • Mandulás répatorta

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW