Zöldséges gombaleves nyuszi cipóban
2017-03-24- Adagok száma 4
- Előkészület 20 perc
- Főzési sütési idő 40 perc
Hozzávalók
- 2 db gombakonzerv
- 1 közepes db vöröshagyma
- 4 közepes db sárgarépa
- 50 dkg burgonya
- só,bors ízlés szerint
- 2 kk tárkony
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 dl tejföl
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 l víz
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 50 dkg zsúrkenyér (cipó)
- 1 db zsemle
- 3 db fekete olajbogyó
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Lépés 1
Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a felkarikázott sárgarépát és a szeletelt gombát.
Lépés 2
Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 8-10 percig pároljuk.
Lépés 3
Ekkor hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a tárkonyt, és felengedjük a maradék vízzel.
Lépés 4
Amikor puhára főttek a zöldségek, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, és sűrűre főzzük.
Lépés 5
Elővesszük a cipónkat. A tetejét levágjuk, ebből kivágjuk a nyuszi füleit, a belsejét kiszedjük, beletesszük egy mélyebb tányérba, majd telemerítjük levessel.
Lépés 6
A zsemlét fogvájóval a kenyér széléhez rögzítjük. A füleket eligazgatjuk. A nyuszi szemei és az orra kettévágott fekete olajbogyó, a szája egy vékony cikk sárgarépa.
Lépés 7
Fodros petrezselyemmel körberakjuk, és tálalhatjuk.
Average Member Rating
(0 / 5)
0 people Értékelte