Karácsonyi pogácsa

2017-12-02
  • Adagok száma 4
  • Előkészület 30 perc
  • Főzési sütési idő 35 perc
  • Elkészítési idő 1:05 óra

Hozzávalók

  • 80 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 kávéskanál só
  • Lekenéshez: 1 db tojás
  • Tetejére: 3 teáskanál szezámmag
  • 3 dkg vörös áfonya

Elkészítés

Lépés 1

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és összegyúrjuk.

Lépés 2

Lisztezett munkafelületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd fenyőfa alakú szaggatóval kiszúrjuk.

Lépés 3

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Megkenjük a felvert tojással. Megszórjuk szezámaggal, rátesszük a tetejére a szárított áfonyadarabokat.

Lépés 4

170 fokra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük.

Recept Típus: Tags:
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 people Értékelte

Hasonló Receptek
  • almás édesburgonyás krémleves

    Almás édesburgonyás krémleves

  • Hokkaido tök rizottó

  • Mézeskalácsbáb alakú linzer

  • Túrós malackák

  • Mandulás répatorta

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW