Hokkaido tök rizottó

2018-02-12
  • Adag 1
  • Adagok száma 4
  • Előkészület 15 perc
  • Főzési sütési idő 40 perc
  • Elkészítési idő 55 perc

Hozzávalók

  • 4 kisebb hokkaido tök
  • 20 dkg rizs
  • 2 szelet csirkemell
  • 2 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 1 szál zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 5 dl leves alaplé
  • 2 dl tejföl
  • petrezselyem
  • olíva olaj, só, bors

Elkészítés

Lépés 1

A hokkaido tök sapkáját levágom, egy kanállal kiszedem a magokat. A húsát kikanalazom, hogy 1 cm vastagságú húsrész maradjon. félreteszem.

Lépés 2

A kibelezett hokkaido tököket forró sós vízbe teszem 5 percre, majd lecsepegtettem..

Lépés 3

A zöldségeket meghámozom, feldarabolom. A csirkemell filét apró kockákra szeletelem..

Lépés 4

Egy serpenyőben olívaolajon megpárolom a zöldségeket, hozzáadom a csirke darabokat, végül a rizst. Felöntöm a leves alaplével.

Lépés 5

Hozzáadom a félretett hokkaido tök húsát és 15 percet főzöm állandóan kevergetve.

Lépés 6

Hozzákeverem a tejfölt és a vékonyra szeletelt petrezselymet.

Lépés 7

Betöltöm a kivájt hokkaido tökökbe és 180 fokos előmelegített sütőben 15 percet sütöm.

Recept Típus:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet

3 people Értékelte

Hasonló Receptek
  • almás édesburgonyás krémleves

    Almás édesburgonyás krémleves

  • Mézeskalácsbáb alakú linzer

  • Karácsonyi pogácsa

  • Túrós malackák

  • Mandulás répatorta

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW