Hokkaido tök rizottó
2018-02-12- Adag 1
- Adagok száma 4
- Előkészület 15 perc
- Főzési sütési idő 40 perc
- Elkészítési idő 55 perc
Hozzávalók
- 4 kisebb hokkaido tök
- 20 dkg rizs
- 2 szelet csirkemell
- 2 sárgarépa
- 1 póréhagyma
- 1 szál zeller
- 1 vöröshagyma
- 5 dl leves alaplé
- 2 dl tejföl
- petrezselyem
- olíva olaj, só, bors
Elkészítés
Lépés 1
A hokkaido tök sapkáját levágom, egy kanállal kiszedem a magokat. A húsát kikanalazom, hogy 1 cm vastagságú húsrész maradjon. félreteszem.
Lépés 2
A kibelezett hokkaido tököket forró sós vízbe teszem 5 percre, majd lecsepegtettem..
Lépés 3
A zöldségeket meghámozom, feldarabolom. A csirkemell filét apró kockákra szeletelem..
Lépés 4
Egy serpenyőben olívaolajon megpárolom a zöldségeket, hozzáadom a csirke darabokat, végül a rizst. Felöntöm a leves alaplével.
Lépés 5
Hozzáadom a félretett hokkaido tök húsát és 15 percet főzöm állandóan kevergetve.
Lépés 6
Hozzákeverem a tejfölt és a vékonyra szeletelt petrezselymet.
Lépés 7
Betöltöm a kivájt hokkaido tökökbe és 180 fokos előmelegített sütőben 15 percet sütöm.
Average Member Rating
(5 / 5)
3 people Értékelte