Zúzapörkölt

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

Zúzapörkölt recept

receptEgyszerűen elkészíthető szárnyas zúzapörkölt, egy kicsit időigényes de nem bonyolult recept.  Igazán finom liba vagy kacsa zúzából készül, de készíthetjük csirke, vagy akár pulyka zúzából is a zúzapörköltet.

Zúzapörkölt recept hozzávalói

– 50 dkg szárnyas zúza

– 1 lilahagyma

– kakukkfű

– 1 leveskanál sűrített paradicsom

– 1 kanál liszt

– só, bors, csípős pirospaprika

– burgonya

Az egyszerű zúzapörkölt recept elkészítése

A zúzát egy serpenyőben lefedve kis tűzön pár percet dinsztelem, míg levet ereszt, majd leszűröm.

Egy öntöttvas edényben libazsírt vagy kacsazsírt, de használhatunk vajat is, megolvasztok, beleteszem a zúzát, kicsit pirítom, majd hozzáadom a vékony szeletelt lila hagymát. Pár percet pirítom, de vigyázok, hogy nehogy színt kapjon. Megsózom, megborsozom, meghintem az erős pirospaprikával.

Felöntöm vízzel, hozzáadom a kakukkfüvet, majd egy evőkanál lisztet vízzel összekeverek és ezt is hozzáadom, majd belekeverem a sűrített paradicsomot. Pótolom vízzel , hogy ellepje a zúzát, majd lefedve kis lángon kb. 2 órát főzöm.

Meghámozott és kockákra darabolt krumplit beleteszem és még fél órát főzöm, és el is készült a burgonyás zúzapörkölt.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW