Zúzapörkölt
Zúzapörkölt recept
Egyszerűen elkészíthető szárnyas zúzapörkölt, egy kicsit időigényes de nem bonyolult recept. Igazán finom liba vagy kacsa zúzából készül, de készíthetjük csirke, vagy akár pulyka zúzából is a zúzapörköltet.
Zúzapörkölt recept hozzávalói
– 50 dkg szárnyas zúza
– 1 lilahagyma
– kakukkfű
– 1 leveskanál sűrített paradicsom
– 1 kanál liszt
– só, bors, csípős pirospaprika
– burgonya
Az egyszerű zúzapörkölt recept elkészítése
A zúzát egy serpenyőben lefedve kis tűzön pár percet dinsztelem, míg levet ereszt, majd leszűröm.
Egy öntöttvas edényben libazsírt vagy kacsazsírt, de használhatunk vajat is, megolvasztok, beleteszem a zúzát, kicsit pirítom, majd hozzáadom a vékony szeletelt lila hagymát. Pár percet pirítom, de vigyázok, hogy nehogy színt kapjon. Megsózom, megborsozom, meghintem az erős pirospaprikával.
Felöntöm vízzel, hozzáadom a kakukkfüvet, majd egy evőkanál lisztet vízzel összekeverek és ezt is hozzáadom, majd belekeverem a sűrített paradicsomot. Pótolom vízzel , hogy ellepje a zúzát, majd lefedve kis lángon kb. 2 órát főzöm.
Meghámozott és kockákra darabolt krumplit beleteszem és még fél órát főzöm, és el is készült a burgonyás zúzapörkölt.