Zöldborsófőzelék

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főzelékek

egyszerűTavasszal friss zöldborsóból, különben konzerv vagy fagyasztott zöldborsót használjunk, az elkészítése azonos. A teljesen tökéletes zöldborsófőzelék titka, hogy a rántás ne legyen csomós, erre különösen figyeljünk.

Hozzávalók az egyszerű zöldborsófőzelék recepthez

– 60 dkg zöldborsó

– 1 vöröshagyma

– 2 evőkanál liszt

– 1 dl tejszín

– só, bors

– kevés repceolaj

A zöldborsófőzelék elkészítése

Egy lábosban kevés olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a zöldborsót, majd felöntöm vízzel, hogy ellepje. Megsózom, megborsozom és megfőzöm.

Egy lábosban 4 evőkanál olajat melegítek, hozzákeverem a két evőkanál lisztet, majd állandó kevergetés mellett aranysárgára pirítom. Állandóan kevergetve felöntöm vízzel, majd a zöldborsóhoz keverem. Mikor összesűrűsödött hozzákeverek 1 dl tejszínt és már kész is a zöldborsófőzelék.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám