Zöldborsófőzelék
Tavasszal friss zöldborsóból, különben konzerv vagy fagyasztott zöldborsót használjunk, az elkészítése azonos. A teljesen tökéletes zöldborsófőzelék titka, hogy a rántás ne legyen csomós, erre különösen figyeljünk.
Hozzávalók az egyszerű zöldborsófőzelék recepthez
– 60 dkg zöldborsó
– 1 vöröshagyma
– 2 evőkanál liszt
– 1 dl tejszín
– só, bors
– kevés repceolaj
A zöldborsófőzelék elkészítése
Egy lábosban kevés olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a zöldborsót, majd felöntöm vízzel, hogy ellepje. Megsózom, megborsozom és megfőzöm.
Egy lábosban 4 evőkanál olajat melegítek, hozzákeverem a két evőkanál lisztet, majd állandó kevergetés mellett aranysárgára pirítom. Állandóan kevergetve felöntöm vízzel, majd a zöldborsóhoz keverem. Mikor összesűrűsödött hozzákeverek 1 dl tejszínt és már kész is a zöldborsófőzelék.