Tonhalas zöldbabos krumplisaláta

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek

Ideális a nyári nagy melegekben akár főételként is, vagy vacsorára a tonhalas zöldbabos krumplisaláta.

Tonhalas zöldbabos krumplisaláta recept hozzávalói

– 8 közepes burgonya

– 80 dkg zöldbab

– 1 doboz natúr tonhal 150 gr

– 2 paradicsom

– 2 mogyoróhagyma

– 8 darab zöld olajbogyó

– 6 evőkanál olívaolaj

– 2 evőkanál borecet

– 1 dl száraz fehérbor

– petrezselyem

– só, bors

A tonhalas zöldbabos krumplisaláta recept elkészítése

Először is készítek egy vinaigrette szószt. Egy salátatálban olívaolajat, borecet és a  száraz fehérbort egy habverővel alaposan összekeverem, megsózom, megborsozom.

A burgonyát héjastól megfőzöm, meghámozom és kockákra darabolom. Belekeverem a vinaigrette szószba.

A mogyoróhagymát vékonyra szeletelem és hozzáadom a salátához.

A megfőzött zöldbabot félbevágom és hozzákeverem a salátához

A paradicsomot meghámozom, kimagozom és szintén hozzáadom a salátához.

A tonhalat lecsepegtetem és belemorzsolom a tálba.

A petrezselymet vékonyra szeletelem és szintén hozzáadom az olajbogyókkal együtt.

Az egészet alaposan összekeverem, fóliával lefedem és 2-3 órára hűtőbe teszem.

A tonhalas zöldbabos krumplisalátát hidegen tálalom.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám