Tonhalas zöldbabos krumplisaláta
Ideális a nyári nagy melegekben akár főételként is, vagy vacsorára a tonhalas zöldbabos krumplisaláta.
Tonhalas zöldbabos krumplisaláta recept hozzávalói
– 8 közepes burgonya
– 80 dkg zöldbab
– 1 doboz natúr tonhal 150 gr
– 2 paradicsom
– 2 mogyoróhagyma
– 8 darab zöld olajbogyó
– 6 evőkanál olívaolaj
– 2 evőkanál borecet
– 1 dl száraz fehérbor
– petrezselyem
– só, bors
A tonhalas zöldbabos krumplisaláta recept elkészítése
Először is készítek egy vinaigrette szószt. Egy salátatálban olívaolajat, borecet és a száraz fehérbort egy habverővel alaposan összekeverem, megsózom, megborsozom.
A burgonyát héjastól megfőzöm, meghámozom és kockákra darabolom. Belekeverem a vinaigrette szószba.
A mogyoróhagymát vékonyra szeletelem és hozzáadom a salátához.
A megfőzött zöldbabot félbevágom és hozzákeverem a salátához
A paradicsomot meghámozom, kimagozom és szintén hozzáadom a salátához.
A tonhalat lecsepegtetem és belemorzsolom a tálba.
A petrezselymet vékonyra szeletelem és szintén hozzáadom az olajbogyókkal együtt.
Az egészet alaposan összekeverem, fóliával lefedem és 2-3 órára hűtőbe teszem.
A tonhalas zöldbabos krumplisalátát hidegen tálalom.