Tonhalas rizses céklasaláta
Gyorsan elkészíthető egyszerű előétel de akár főételként is jó vacsorára a tonhalas rizses céklasaláta.
Hozzávalók
– 15 dkg rizs
– 1 főtt cékla
– 1 natúr tonhal konzerv 16 dkg
– 1 lilahagyma
– 3 evőkanál olívaolaj
– 1 evőkanál balzsamecet
– só, bors
A tonhalas rizses céklasaláta recept elkészítése
A rizst megfőzöm, lecsepegtetem és kihűtöm.
A tonhalat szűrőben lecsepegtetem.
A főtt céklát apró kockákra darabolom, a lilahagymát vékonyra szeletelem.
A balzsamecetet összekeverem az olívaolajjal, sóval, borssal míg egy homogén vinaigrette szószt kapok.
Egy saláta tálba teszem a hideg rizst, céklát, lilahagymát, rámorzsolom a tonhalat, ráöntöm a vinaigrette szószt és alaposan összekeverem.
Hűtőbe teszem egy fél órát és el is készült az egészséges fogyókúrás tonhalas rizses céklasaláta.