Tonhalas krumplifasírt
Tonhalas krumplifasírt recept
Tonhalas, krumplis fasírt egy zöldsalátával gyorsan egyszerűen elkészíthető pénztárca kímélő főétel recept.
A tonhalas krumplifasírt hozzávalói
– 50 dkg burgonya
– 20 dkg natúr tonhal konzerv
– 1 paradicsom
– 2 vöröshagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– 1 tojás
– zsemlemorzsa
– petrezselyem
– egy fél citrom
– só, bors, csípős paprika
– olívaolaj
A tonhalas krumplifasírt elkészítése
Előkészítem a hozzávalókat, a krumplit meghámozom megfőzöm.
A paradicsomot meghámozom, kis kockákra szeletelem.
A hagymát vékony apróra szeletelem, a petrezselymet szintén.
A natúr tonhalat lecsepegtetem, kinyomkodom a vizet.
Egy salátatálban összekeverem a szétnyomkodott krumplit, hagymát, petrezselymet, rápréselem a fokhagymát, meglocsolom olívaolajjal, hozzákeverem a paradicsomot, ráfacsarom a fél citrom levét, hozzáadom a tojást, megsózom, megborsozom, belemorzsolom a tonhalat, meglocsolom egy kis olívaolajjal és alaposan összekeverem. végül beledolgozok annyi zsemlemorzsát, míg megfelelő állagú lesz.
Ételformázó körrel pogácsákat készítek és 10 percre berakom a fagyasztóba.
Olajat melegítek és a hűtőből kivett zsemlemorzsában megforgatott pogácsákat pillanatok alatt megsütöm.
Süthetjük sütőben is egy tepsi aljába sütőpapírt teszek bekenem olajjal, majd ráhelyezem a fasírtokat, bespriccelem olajjal és 200 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.