Tonhalas avokádó saláta
Tonhalas avokádó saláta recept
Hozzávalók
– 2 avokádó
– natúr tonhalkonzerv ( 20 dkg )
– 2 db főtt tojás
– 2 mogyoróhagyma
– 1 paradicsom
– balzsamecet
– olívaolaj
Tonhalas avokádó saláta recept elkészítése
Az avokádókat ketté vágom, kiveszem a magot, majd a húsát és kockákra darabolom. A mogyoróhagymát vékony apróra szeletelem. A paradicsomot apró kockákra vágom. A tojást forró vízben 10 perc alatt megfőzöm.
Egy salátatálba összekeverek egy evőkanál balzsamecetet 3 evőkanál olívaolajjal, megborsozom belemorzsolom a tonhalat, hozzákeverem a villával szétnyomkodott tojást, a paradicsomot, mogyoróhagymát, végül óvatosan belekeverem a kockákra darabolt avokádót.
A tonhalas avokádó salátát frissen tálalom.