Töltött paradicsom
Gyorsan egyszerűen elkészíthető darált sertéshússal töltött paradicsom recept ebédre.
Hozzávalók
– 30 dkg darált sertéshús
– 4 nagyobb paradicsom
– 1 közepes hagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– 1 tojás
– petrezselyem
– zsemlemorzsa
– só, bors, cayenne-i bors
A töltött paradicsom recept elkészítése
A paradicsomok tetejét levágom, egy kanállal kivájom a belsejét.
Egy sütőbe illő tálba helyezem a paradicsomokat és a paradicsom húsát a levével együtt.
A darált sertéshúst összekeverem a vékonyra szeletelt hagymával, petrezselyemmel, tojással, zsemlemorzsával, belepréselem a fokhagymát, megsózom, megborsozóm, majd alaposan összekeverem.
A paradicsomokat megtöltöm a darált sertéshús töltelékkel, ráhelyezem a tetejét, meglocsolom olívaolajjal, majd 200 fokos előmelegített sütőben egy órát sütöm.