Töltött gyöngytyúk

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

recept

Töltött gyöngytyúk

Kiváló gyorsan másfél óra alatt elkészíthető finom ünnepi étel a töltött gyöngytyúk.

A töltött gyöngytyúk hozzávalói

– 1 gyöngytyúk  kb.1.5 kg

– 10 dkg zsírosabb darált sertéshús

– 10 dkg sovány darált sertéshús

– 3 mogyoróhagyma

– 1 gerezd fokhagyma

– 1 evőkanál petrezselyem

– 1 alma

– 15 szem mazsola

– 1 tojás

– só, bors

– olívaolaj

– vaj

– 1 paradicsom

A töltött gyöngytyúk recept elkészítése

Először is elkészítem a tölteléket.

A mogyoróhagymát vékony apróra szeletelem, majd kevés olívaolajon pár percet dinsztelem, hozzáadom a fokhagymát és a zsírosabb darált sertéshúst, majd a sovány sertéshúst, összekeverem pár perc után leveszem a tűzről és hozzákeverem a nagyon apróra darabolt almát, a konyakba beáztatott mazsolát, a vékonyra szeletelt petrezselymet és a tojást. Megsózom, megborsozom, majd alaposan összekeverem.

Ezzel a töltelékkel megtömöm a gyöngytyúkot, egy sütőbe illő tálba teszem, köré szeletelem a paradicsomot és pár deka vajat, majd 240 fokos előmelegített sütőben kb. 75 percet sütöm.

Időnként meglocsolom a levével.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám