Tőkehal ragu – rougaille de morue

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Egészséges, Főételek, Halételek

tőkehal ragu, rougaille

Szárított tőkehalból készült fűszeres tőkehal ragu.

Hozzávalók

– 50 dkg tőkehal

– 2 db hagyma

– 4 db paradicsom

– 3 gerezd fokhagyma

– 1 evőkanál kurkuma

– 5 evőkanál olívaolaj

A tőkehal ragu recept elkészítése

A szárított tőkehalat sótalanítom, előzőnap este hideg vízbe áztatom, többször kicserélem a vizet.

Másnap hideg vízben felteszem főzni, mikor gyöngyözik a víz 15 percet főzöm.

Ez idő alatt a paradicsomot meghámozom és kockákra darabolom, a hagymát vékonyra szeletelem, a fokhagymát szintén vékony apróra szeletelem.

Egy serpenyőben megmelegítem az olívaolajat, belemorzsolom a tőkehalat, pár percet nagy lángon sütöm, majd belekeverem a hagymát, 5-10 percet pirítom, hozzáadom a fokhagymát és a paradicsomot, megfűszerezem a kurkumával, összekeverem és lefedve 10 percet főzöm, majd a fedőt levéve elpárologtatom a levét és el is készült a tőkehal ragu, rougaille.

A tőkehal ragut párolt vadrizzsel tálalom.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW