Tőkehal ragu – rougaille de morue
Szárított tőkehalból készült fűszeres tőkehal ragu.
Hozzávalók
– 50 dkg tőkehal
– 2 db hagyma
– 4 db paradicsom
– 3 gerezd fokhagyma
– 1 evőkanál kurkuma
– 5 evőkanál olívaolaj
A tőkehal ragu recept elkészítése
A szárított tőkehalat sótalanítom, előzőnap este hideg vízbe áztatom, többször kicserélem a vizet.
Másnap hideg vízben felteszem főzni, mikor gyöngyözik a víz 15 percet főzöm.
Ez idő alatt a paradicsomot meghámozom és kockákra darabolom, a hagymát vékonyra szeletelem, a fokhagymát szintén vékony apróra szeletelem.
Egy serpenyőben megmelegítem az olívaolajat, belemorzsolom a tőkehalat, pár percet nagy lángon sütöm, majd belekeverem a hagymát, 5-10 percet pirítom, hozzáadom a fokhagymát és a paradicsomot, megfűszerezem a kurkumával, összekeverem és lefedve 10 percet főzöm, majd a fedőt levéve elpárologtatom a levét és el is készült a tőkehal ragu, rougaille.
A tőkehal ragut párolt vadrizzsel tálalom.