Tojásos lencsesaláta
Egy finom tojásos lencsesalátát készíthetünk előételnek, de vacsorára akár főételként is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók a tojásos lencsesaláta recepthez
– 20 dkg zöld lencse
– 1 vöröshagyma
– 1 babérlevél
– 2 szegfűszeg
– 2 paradicsom
– 1 mogyoróhagyma
– 2 evőkanál alma ecet
– 3 evőkanál olívaolaj
– 2 főtt tojás
– petrezselyem
– só, bors
A tojásos lencsesaláta elkészítése
A lencsét leöblítem, és hideg vízben felteszem közepes lángon, hozzáadom egy vöröshagymát, a babérlevélbe beleszúrom a 2 szegfűszeget és ezt is beledobom.. Ha megfőtt leszűröm, leöblítem és félreteszem.
Egy salátás tálban az alma ecetet összekeverem az olívaolajjal, megsózom, megborsozom, majd hozzákeverem a lencsét, a kimagozott apró kockákra darabolt paradicsomot és a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát és petrezselymet. Alaposan összekeverem és hűtőbe teszem.
A lencsesaláta hidegen főtt tojással tálalva kiváló akár vacsorára is.
Hasonló lencsesaláta receptek