Tahini – szezámkrém házilag

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Egészséges

Az észak afrikai, közel keleti konyha kihagyhatatlan alapanyaga a tahini, azaz a szezámkrém, nélkülözhetetlen a humusz vagy a falafel készítésénél. Mivel pillanatok alatt könnyen elkészíthető érdemes házilag elkészíteni, így tudjuk, hogy mi van benne.

A szezámmag az egészséges magok közé tartozik, magas a kalcium, cink és magnézium tartalma. Elég magas a B és B6 vitamintartalma is.

Tahini azaz szezámkrém készítése házilag

Hozzávalók

– egy csésze szezámmag

– egy csésze olívaolaj

A szezámkrém ( tahini ) elkészítése 

Előmelegítem a sütőt 170 fokon.

Egy sütőlapra sütőpapírt teszek, majd ráhelyezem a szezámmagokat és beteszem a sütőbe 15 percet. Rendszeresen forgatom, hogy csak kívül piruljon meg. Nem szabad túlsütni mert elveszti az ízét.

Ha elkészült hagyom pár percet kihűlni, majd egy mixerbe teszem, hozzáöntöm a fele olajat és nagy sebességen 2 – 3 percen keresztül összemixelem, majd hozzáöntöm a maradék olívaolajat és újra mixelem, míg megfelelő állagú krémet kapok.

Egy hermetikuson zárható üvegben néhány hetet eltartható hűtőszekrényben.  

Tahini, szezámkrém alkalmazása receptekben

– Humusz

– Falafel

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW