Szilvás mascarpone krém
Sütés nélkül gyorsan elkészíthető desszert mascarpone krémmel és ringló szilvával, a szilvás mascarpone krém. Valójában akármilyen gyümölccsel készíthetjük. A keksz helyet használhatunk babapiskótát is.
A szilvás mascarpone krém hozzávalói
– 6 nagy ringlószilva
– 2 tojás
– 20 dkg mascarpone
– fél zacskó vaníliás cukor
– 5 evőkanál barna cukor
– 1 evőkanál vaj
– keksz
A szilvás mascarpone krém elkészítése
A szilvákat megmosom, ketté vágom, kimagozom, majd egy lábosban kis tűzön kevés cukor hozzáadásával 15 perc alatt kompóttá főzöm.
A tojás sárgáját, 3 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot habverővel összekeverem, majd hozzákeverem a mascarponét.
A tojás fehérjét habbá verem, majd óvatosan hozzákeverem a mascarponés krémhez.
2 evőkanál cukorból karamellt készítek, hozzákeverek 1 evőkanál vajat.
Egy pohár aljába belemorzsolok egy kekszet, ráöntöm a szilva kompótot, majd a karamellt és a mascarponés krémet, és végül a tetejére is rámorzsolok egy kekszet.
Fóliával letakarom és a hűtőbe teszem legalább 1 órát.
A fenti mennyiségből 4 pohár szilvás mascarpone krémet lehet készíteni.