Szénhidrátszegény almás diós süti
Egyszerű finom omlós gluténmentes szénhidrátszegény almás diós süti nem csak cukorbetegeknek.
Szénhidrátszegény gluténmentes almás diós süti hozzávalói
– 12 dkg darált dió
– 10 dkg almakompót
– őrölt fahéj
– 2 tojás
– 4 dkg cukornak megfelelő mennyiségű stevia
A szénhidrátszegény gluténmentes almás diós süti elkészítése
Természetesen a diót ledarálom, almából cukor hozzáadása nélkül kevés fahéjjal kompótot készítek.
Egy tálban a tojásokat felverem a steviával, hozzákeverem a darált diót és az almakompótot.
Sütőbe illő tálba sütőpapírt teszek, beleöntöm az almás diós keveréket, majd 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütöm.
Ez az adagolás 8 adag szénhidrátszegény gluténmentes almás diós süti készítéséhez elég.