Székelykáposzta, székelygulyás
Paleo diétás székelykáposzta, székelygulyás recept kókuszzsírral és zabliszttel. Savanyú káposzta és a sertéspörkölt összekeverésével készítjük.
Hozzávalók a székelykáposzta recepthez
– 30 dkg sertéslapocka
– 40 dkg savanyúkáposzta
– 1 kis fej vöröshagyma
– kókuszzsír
– zabliszt
– só, bors, pirospaprika
– tejföl
A székelykáposzta recept elkészítése
A lapockát kockákra daraboljuk és feltesszük pörköltnek. Kevés kókuszzsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd kevés pirospaprikát szórunk rá. Beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk (annak megfelelően, hogy mennyire sós a káposzta, ezt el is hagyhatjuk) borsozzuk és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús félig puha, akkor rátesszük a savanyú káposztát és felöntjük annyi felmelegített vízzel, ami ellepi. Lassú tűzön főzzük. Ha puhára főtt a káposzta és a hús is, kevés zabliszttel meghintjük és forralunk rajta egyet. A székelykáposzta receptet tejföllel tálaljuk.