Székelykáposzta, székelygulyás

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Paleo

recept

Paleo diétás székelykáposzta, székelygulyás recept kókuszzsírral és zabliszttel. Savanyú káposzta és a sertéspörkölt összekeverésével készítjük.

Hozzávalók a székelykáposzta recepthez

– 30 dkg sertéslapocka

– 40 dkg savanyúkáposzta

– 1 kis fej vöröshagyma

– kókuszzsír

– zabliszt

– só, bors, pirospaprika

– tejföl

A székelykáposzta recept elkészítése

A lapockát kockákra daraboljuk és feltesszük pörköltnek. Kevés kókuszzsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd kevés pirospaprikát szórunk rá. Beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk (annak megfelelően, hogy mennyire sós a káposzta, ezt el is hagyhatjuk) borsozzuk és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús félig puha, akkor rátesszük a savanyú káposztát és felöntjük annyi felmelegített vízzel, ami ellepi. Lassú tűzön főzzük. Ha puhára főtt a káposzta és a hús is, kevés zabliszttel meghintjük és forralunk rajta egyet.  A székelykáposzta receptet tejföllel tálaljuk.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám