Szárított paradicsom házilag
Nyár végén mikor finom ízletes paradicsomot lehet venni, érdemes a téli időkre gondolva eltenni pár üveg otthon házilag készített szárított paradicsomot. Nagyon idő igényes de megéri!
A szárított paradicsom hozzávalói
– paradicsom
– olívaolaj
– só, bors,
– koriander mag
– fokhagyma
A szárított paradicsom elkészítése
A paradicsomokat megmosom majd négy részre darabolom.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral ráhelyezem a paradicsomokat, megsózom,megborsozom, rászórom a széttördelt koriander magokat.
Rászórom a vékonyra szeletelt fokhagymát és végül meglocsolom olívaolajjal.
90 fokos sütőben 4 – 7 órát sütöm nagyságtól függően.
Sterilizált dunsztos üvegbe teszem, annyi olívaolajjal leöntöm, hogy ellepje.
A szárított paradicsom egész évben felhasználható, tésztákhoz, házi paradicsom szószokhoz.