Szárított paradicsom házilag

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Egészséges

Nyár végén mikor finom ízletes paradicsomot lehet venni, érdemes a téli időkre gondolva eltenni pár üveg otthon házilag készített szárított paradicsomot. Nagyon idő igényes de megéri!

A szárított paradicsom hozzávalói

– paradicsom

– olívaolaj

– só, bors,

– koriander mag

– fokhagyma

száritott paradicsomA szárított paradicsom elkészítése

A paradicsomokat megmosom majd négy részre darabolom.

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral ráhelyezem a paradicsomokat, megsózom,megborsozom, rászórom a széttördelt koriander magokat.

Rászórom a vékonyra szeletelt fokhagymát és végül meglocsolom olívaolajjal.

90 fokos sütőben 4 – 7 órát sütöm nagyságtól függően.

Sterilizált dunsztos üvegbe teszem, annyi olívaolajjal leöntöm, hogy ellepje. 

A szárított paradicsom egész évben felhasználható, tésztákhoz, házi paradicsom szószokhoz.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW