Szalvétagombóc

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Köretek

A szalvétagombóc csodálatos köret a vadas szelethez, de minden szaftos mártásos ételhez ajánlott.

Hozzávalók a szalvétagombóc recepthezrecept

– 4 darab száraz zsemle

– 2 darab tojás

– 1 kisebb vöröshagyma

– petrezselyem

– só, bors

A szalvétagombóc elkészítése

A száraz zsemléket kockákra darabolom, majd sütőben aranysárgára pirítom. A vöröshagymát vajon megdinsztelem.

Egy tálban a felvert tojást, a zsemlekockákat, a megdinsztelt vöröshagymát, az apróra vágott petrezselymet megsózom, megborsozom, hozzáöntök  egy pohár vizet és alaposan összedolgozom.

Egy alufóliára folpackot helyezek, majd az összedolgozott masszát 5-6 cm átmérőjű hengerré formázva feltekerem, a végeit lezárom és sós forró vízben 25 percet főzöm. feltekerve

Ha elkészült a szalvétagombóc, lehűtöm és karikákra szeletelve tálalom.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW