Szalvétagombóc
A szalvétagombóc csodálatos köret a vadas szelethez, de minden szaftos mártásos ételhez ajánlott.
Hozzávalók a szalvétagombóc recepthez
– 4 darab száraz zsemle
– 2 darab tojás
– 1 kisebb vöröshagyma
– petrezselyem
– só, bors
A szalvétagombóc elkészítése
A száraz zsemléket kockákra darabolom, majd sütőben aranysárgára pirítom. A vöröshagymát vajon megdinsztelem.
Egy tálban a felvert tojást, a zsemlekockákat, a megdinsztelt vöröshagymát, az apróra vágott petrezselymet megsózom, megborsozom, hozzáöntök egy pohár vizet és alaposan összedolgozom.
Egy alufóliára folpackot helyezek, majd az összedolgozott masszát 5-6 cm átmérőjű hengerré formázva feltekerem, a végeit lezárom és sós forró vízben 25 percet főzöm.
Ha elkészült a szalvétagombóc, lehűtöm és karikákra szeletelve tálalom.