Sütőben sült oldalas
A sertésoldalast rengeteg módon lehet sütni, általában a barbecue sütés kedvenc alapanyaga de sütőben is kiváló, talán még jobb is, a sült oldalas ropogós omlós lesz. Hogy milyen páccal készítjük az ízlés kérdése, fantáziánkra bízva eltérhetünk az alábbi recepttől. Talán ami a legfontosabb, hogy mindig egyben süssük az oldalast.
A sütőben sült oldalas recept hozzávalói
– egy 80 dkg sertésoldalas egyben
– só, bors
– 8 evőkanál szójaszósz
– 2 evőkanál méz
– 2 evőkanál ketchup
– 2 evőkanál gyömbér
A sütőben sült oldalas recept elkészítése
Egy tálban összekeverem a szójaszószt, mézet, ketchupot, és a gyömbért.
A sertésoldalast bedörzsölöm a sóval és borssal, majd bekenem a páccal és a tálba teszem pácolásra mindegyik oldalát legalább 15 percet.
180 fokos előmelegített sütőben 45-60 percet sütöm az oldalast. Néha megfordítom.
A sütési idő az oldalas vastagságától függően változik.
Mikor elkészült a sütőben sült oldalas felszeletelem és krumplipürével tálalom.