Sült némakacsa
A kacsa félék közül a pézsmaréce azaz a némakacsa a legfinomabb, nem túl zsíros és sokkal puhább a húsa mint a hagyományos kacsának és sokkal rövidebb a sütési ideje. A némakacsa dél-Amerikából származik Európában Olaszországban és Franciaországban igen elterjedt a tenyésztése. Az alábbi recept is egy Franciaországban közkedvelt barbarie némakacsából készült.
A sült némakacsa recept hozzávalói
– 1 némakacsa ( 1.7 kg )
– 2 mogyoróhagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– babérlevél
– kakukkfű
– só, bors
A sütőben sült némakacsa recept elkészítése
A némakacsa belsejét megsózom, megborsozom, beleteszem a fokhagymát, mogyoróhagymát, babérlevelet, kakukkfüvet. a külsejét is enyhén megsózom, majd kevés olajon egy serpenyőben minden oldalát egy kicsit megpirítom.
Egy sütőbe illő tálban 180 fokos előmelegített sütőbe teszem, teszek alá egy kevés vizet és körülbelül 60 percet sütöm. Megszurkálom a bőrét. Időnként megforgatom és meglocsolom. Lehet alá tenni egy narancsot négy fele vágva.