Fasírt sütőben sütve
Fasírt recept sütőben sütve
A sütőben sült fasírtnak több előnye is van a hagyományos olajban sült fasírttal szemben. Elsősorban egészségesebb, mivel nem szívja tele magát olajjal, ezáltal az íze is sokkal finomabb, jobban érezhetők a fűszerek. Nem megvetendő szempont az sem , hogy a lakás nem lesz tele olajszaggal.
A sütőben sült fasírt hozzávalói
– 50 dkg sertéscomb
– 1 tojás
– 1 vöröshagyma
– 1 mogyoróhagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– 1 zsemle
– zsemlemorzsa
– fűszerek
– olívaolaj
A sütőben sült fasírt elkészítése
A zsemlét vízben beáztatom.
A sertés combot ledarálom és egy tálba teszem.
Hozzáadom a vékonyra szeletelt hagymát, belepréselem a fokhagymát, hozzáadom a kinyomkodott zsemlét, a tojást és ízlés szerint megfűszerezem. Alaposan összekeverem.
A fasírt masszából kisebb gombócokat formálok, megforgatom a zsemlemorzsában.
Egy sütőbe illő tálba sütőpapírt teszek, megkenem olívaolajjal, a fasírt golyókat is megkenem olívaolajjal, egy kicsit ellapítom majd ráhelyezem a sütőpapírra.
200 fokos előmelegített sütőben 45 percet sütöm. A fele sütési időnél megfordítom.