Fasírt sütőben sütve

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

Fasírt recept sütőben sütve

A sütőben sült fasírtnak több előnye is van a hagyományos olajban sült fasírttal szemben. Elsősorban egészségesebb, mivel nem szívja tele magát olajjal, ezáltal az íze is sokkal finomabb, jobban érezhetők a fűszerek. Nem megvetendő szempont az sem , hogy a lakás nem lesz tele olajszaggal.

A sütőben sült fasírt hozzávalói

– 50 dkg sertéscomb

– 1 tojás

– 1 vöröshagyma

– 1 mogyoróhagyma

– 1 gerezd fokhagyma

– 1 zsemle

– zsemlemorzsa

– fűszerek

– olívaolaj

A sütőben sült fasírt elkészítése

A zsemlét vízben beáztatom.

A sertés combot ledarálom és egy tálba teszem.

Hozzáadom a vékonyra szeletelt hagymát, belepréselem a fokhagymát, hozzáadom a kinyomkodott zsemlét, a tojást és ízlés szerint megfűszerezem. Alaposan összekeverem.

A fasírt masszából kisebb gombócokat formálok, megforgatom a zsemlemorzsában.

Egy sütőbe illő tálba sütőpapírt teszek, megkenem olívaolajjal, a fasírt golyókat is megkenem olívaolajjal, egy kicsit ellapítom majd ráhelyezem a sütőpapírra.

200 fokos előmelegített sütőben 45 percet sütöm. A fele sütési időnél megfordítom.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW