Sütőben sült aranydurbincs
Egyszerűen gyorsan 30 perc alatt elkészíthető sütőben sült aranydurbincs, vagy más néven dorade royal, goldbrassen, tsipura, lorata néven ismert mediterrán hal recept elkészítése.
Hozzávalók a sütőben sült aranydurbincs recepthez
2 személyre
– 2 aranydurbincs ( 30-40 dekás darabonként )
– 2 nagyobb paradicsom
– 1 citrom
– provanszi fűszerkeverék
– 1 babérlevél
– olívaolaj
– só
A sütőben sült aranydurbincs elkészítése
Egy sütőbe illő tálba olívaolajat öntök, megsózom, lehetőleg nagy szemű tengeri sóval.
A paradicsomot vastag karikákra szeletelem és a tálba helyezem, majd ráteszem a kitisztított megmosott aranydurbincs halakat.
Meglocsolom a citrom levével és a citrom karikákat a halra helyezem majd vékony paradicsom karikákat teszek a tetejére.
Megszórom a provanszi fűszerkeverékkel és meglocsolom olívaolajjal, egy kis vizet vagy száraz fehérbort öntök alá.
180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 30 percet sütöm.
Rizzsel vagy burgonyával tálalom.