Sütőben sült aranydurbincs

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Halételek

sultdorad

Egyszerűen gyorsan 30 perc alatt elkészíthető sütőben sült aranydurbincs, vagy más néven dorade royal, goldbrassen, tsipura, lorata néven ismert mediterrán hal recept elkészítése.

Hozzávalók a sütőben sült aranydurbincs recepthez

2 személyre

– 2 aranydurbincs ( 30-40 dekás darabonként )

– 2 nagyobb paradicsom

– 1 citrom

– provanszi fűszerkeverék

– 1 babérlevél

– olívaolaj

– só

A sütőben sült aranydurbincs elkészítése

Egy sütőbe illő tálba olívaolajat öntök, megsózom, lehetőleg nagy szemű tengeri sóval.

A paradicsomot vastag karikákra szeletelem és a tálba helyezem, majd ráteszem a kitisztított megmosott aranydurbincs halakat.

Meglocsolom a citrom levével és a citrom karikákat a halra helyezem majd vékony paradicsom karikákat teszek a tetejére.

Megszórom a provanszi fűszerkeverékkel és meglocsolom olívaolajjal, egy kis vizet vagy száraz fehérbort öntök alá.

180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 30 percet sütöm.

Rizzsel vagy burgonyával tálalom.

 

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW