Sült kelbimbó

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Köretek

sült


Nagyon vitamin gazdag és kalória szegény zöldség a brüsszeli káposzta, vagyis a kelbimbó. Amerikában és Angliában sült pulyka mellett tálalják köretnek,elkészítése igen egyszerű sütőben sütve a kelbimbó kb. 20 perc alatt elkészül.

Hozzávalók a sült kelbimbó recepthez

– 50 dkg kelbimbó

– olívaolaj

– só, bors

 

 A sült kelbimbó elkészítése

A kelbimbók torzsáját levágjuk és a szélső sötétzöld leveleket leszedjük.

Egy zacskóba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, jól összerázzuk, hogy egyenletesen oszoljon el a fűszer.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 200 fokon kb. 20 percig sütjük.

Tálalhatjuk köretként, vagy majonézbe mártogatva kínálhatjuk snack ételként is.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW