Sült kelbimbó
Nagyon vitamin gazdag és kalória szegény zöldség a brüsszeli káposzta, vagyis a kelbimbó. Amerikában és Angliában sült pulyka mellett tálalják köretnek,elkészítése igen egyszerű sütőben sütve a kelbimbó kb. 20 perc alatt elkészül.
Hozzávalók a sült kelbimbó recepthez
– 50 dkg kelbimbó
– olívaolaj
– só, bors
A sült kelbimbó elkészítése
A kelbimbók torzsáját levágjuk és a szélső sötétzöld leveleket leszedjük.
Egy zacskóba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, jól összerázzuk, hogy egyenletesen oszoljon el a fűszer.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
Tálalhatjuk köretként, vagy majonézbe mártogatva kínálhatjuk snack ételként is.