Sült édesburgonya sütőben sütve

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Egészséges, Köretek

egészséges

Több fajta édesburgonya létezik, a húsa lehet, fehér, sárga vagy narancssárga, íze enyhén édes. Magas C vitamin tartalmán kívül tartalmaz B1, B2, B6 és E vitaminokat és értékes ásványi anyagokat, vas, kálcium, foszfor, mangán, réz, kálium, nátrium, szelén, magnézium és cink található benne. Több kutatóközpont szerint állítólag jótékony daganat megelőző hatása van, csökkenti a májbetegség és a gyomorrák kockázatát. Alacsony energiatartalma miatt fogyókúrázóknak is ajánlott. Többféleképpen elkészíthető, most egy egyszerűen sütőben sült édesburgonya recept következik.

Hozzávalók a sült édesburgonya recepthez

–  1 nagyobb édesburgonya

–  1 evőkanál olívaolaj

– 1 gerezd fokhagyma

– só, bors

– fél kávéskanál morzsolt rozmaring

Sült édesburgonya elkészítése

Meghámozott  és hasábokra szeletelt édesburgonyát, a préselt fokhagymát, az olívaolajat és a rozmaringot megsózom, megborsozom, majd alaposan összekeverem.

Egy tepsiben 200 fokon előmelegített sütőben 20 percet sütöm.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW