Sült édesburgonya sütőben sütve
Több fajta édesburgonya létezik, a húsa lehet, fehér, sárga vagy narancssárga, íze enyhén édes. Magas C vitamin tartalmán kívül tartalmaz B1, B2, B6 és E vitaminokat és értékes ásványi anyagokat, vas, kálcium, foszfor, mangán, réz, kálium, nátrium, szelén, magnézium és cink található benne. Több kutatóközpont szerint állítólag jótékony daganat megelőző hatása van, csökkenti a májbetegség és a gyomorrák kockázatát. Alacsony energiatartalma miatt fogyókúrázóknak is ajánlott. Többféleképpen elkészíthető, most egy egyszerűen sütőben sült édesburgonya recept következik.
Hozzávalók a sült édesburgonya recepthez
– 1 nagyobb édesburgonya
– 1 evőkanál olívaolaj
– 1 gerezd fokhagyma
– só, bors
– fél kávéskanál morzsolt rozmaring
Sült édesburgonya elkészítése
Meghámozott és hasábokra szeletelt édesburgonyát, a préselt fokhagymát, az olívaolajat és a rozmaringot megsózom, megborsozom, majd alaposan összekeverem.
Egy tepsiben 200 fokon előmelegített sütőben 20 percet sütöm.