Spenótos sonkás lasagne
Ez a sonkás spenótos lasagne recept 6 személynek csodálatos előétel vagy 3 személynek egytálételként főételnek szolgálhatjuk fel.
Hozzávalók a spenótos sonkás lasagne recepthez
– 25 dkg lasagne tészta
– 50 dkg spenót
– 15 dkg sonka
– 1 paradicsom
– paradicsomszósz
– 1 mogyoróhagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– 1 evőkanál tejföl
– 10 dkg reszelt parmezán sajt
– vaj
– liszt
– olaj
– só, bors, szerecsendió
A spenótos sonkás lasagne recept elkészítése
A megtisztított spenótot egy kevés olajon megpirítom, mikor teljesen összeesett hozzápréselek egy gerezd fokhagymát, megsózom, megborsozom majd hozzákeverek egy evőkanál tejfölt és félreteszem.
Olívaolajon megpirítom a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, hozzáadom a meghámozott és felszeletelt paradicsomot, megsózom, megborsozom, majd hozzáöntöm a paradicsomlevet és összefőzöm. Ezt is félreteszem.
Utoljára elkészítem a bésamel szószt.
Egy sütőbe illő tálba először beleöntöm a bésamel szósz egy részét, majd belehelyezem a lasagne lapot, megkenem a paradicsomszósszal, rászórok egy kis kockákra szeletelt sonkát, ráhelyezem a tésztát, meglocsolom bésamel szósszal, ráhelyezem a spenótot, majd a tésztát és így folytatom több rétegben, végül megszórom a reszelt parmezán sajttal.
A spenótos sonkás lasagne 200 fokos előmelegített sütőben 20- 30 perc alatt elkészül.