Spenótos ricottás cannelloni

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

receptTipikus vasárnapi olasz étel a bésamel mártásban és paradicsom szószban készített  spenótos ricottás cannelloni. Valójában a csőtésztákat akármivel megtölthetjük, de egy spenótos ricottás töltelék elég jó választás, akár vegetáriánusok is fogyaszthatják. A gyerekek is könnyebben megeszik a spenótot a bésamel mártással.

A spenótos ricottás cannelloni recept hozzávalói

– 12 cannelloni csőtészta

– 50 dkg spenót

– 25 dkg ricotta

– 1.5 dl paradicsomszósz

– 1 gerezd fokhagyma

– 5 dkg reszelt parmezán sajt

– 5 dkg reszelt ementáli sajt

A bésamel mártáshoz

– 4 dkg vaj

– 4 dkg liszt

– fél liter tej

– szerecsendió

– só, bors

A spenótos ricottás cannelloni recept elkészítése

Egy lábosban kevés vajon megfonnyasztom spenótot, belepréselem a fokhagymát, hozzáöntök egy kis vizet és ha megfőtt egy botmixerrel összemixelem. Hozzákeverem a ricottát, megsózom, megborsozom. Csinálhatjuk mirelit spenótból is akkor sokkal gyorsabb.

Elkészítem a bésamel mártást.

receptA csőtésztákat megtöltöm a ricottás spenóttal, majd egy sütőbe illő tálba kevés paradicsomszószt öntök, belehelyezem a cannelloni csőtésztákat, ráöntöm a bésamel mártást, meghintem a reszelt parmezán és ementáli sajttal, majd 200 fokos előmelegített sütőben 30 percet sütöm. 

 A spenótos ricottás cannellonit melegen tálalom.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW