Spenótos ricottás cannelloni
Tipikus vasárnapi olasz étel a bésamel mártásban és paradicsom szószban készített spenótos ricottás cannelloni. Valójában a csőtésztákat akármivel megtölthetjük, de egy spenótos ricottás töltelék elég jó választás, akár vegetáriánusok is fogyaszthatják. A gyerekek is könnyebben megeszik a spenótot a bésamel mártással.
A spenótos ricottás cannelloni recept hozzávalói
– 12 cannelloni csőtészta
– 50 dkg spenót
– 25 dkg ricotta
– 1.5 dl paradicsomszósz
– 1 gerezd fokhagyma
– 5 dkg reszelt parmezán sajt
– 5 dkg reszelt ementáli sajt
A bésamel mártáshoz
– 4 dkg vaj
– 4 dkg liszt
– fél liter tej
– szerecsendió
– só, bors
A spenótos ricottás cannelloni recept elkészítése
Egy lábosban kevés vajon megfonnyasztom spenótot, belepréselem a fokhagymát, hozzáöntök egy kis vizet és ha megfőtt egy botmixerrel összemixelem. Hozzákeverem a ricottát, megsózom, megborsozom. Csinálhatjuk mirelit spenótból is akkor sokkal gyorsabb.
Elkészítem a bésamel mártást.
A csőtésztákat megtöltöm a ricottás spenóttal, majd egy sütőbe illő tálba kevés paradicsomszószt öntök, belehelyezem a cannelloni csőtésztákat, ráöntöm a bésamel mártást, meghintem a reszelt parmezán és ementáli sajttal, majd 200 fokos előmelegített sütőben 30 percet sütöm.
A spenótos ricottás cannellonit melegen tálalom.