Spenótos penne
Egy finom tészta köret, de akár egy hús nélküli főétel is lehet a spenótos penne. Talán így könnyeben rálehet venni a gyerekeket a spenót evésre.
Hozzávalók a spenótos penne recepthez
2 személyre
– 10 dkg spenót
-15 dkg penne tészta durum lisztből
– 1 mogyoróhagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– 1 dl zöldségleves alaplé
– repceolaj
– só
– reszelt parmezán sajt
A spenótos penne recept elkészítése
A mogyoróhagymát apróra vágjuk és kevés repceolajon megpároljuk.
Rápréseljük a fokhagymát, majd rászórjuk a megmosott, megtisztított spenótot. Felengedjük 1 dl zöldségleveslével és puhára főzzük, majd a levet elpárologtatjuk.
Közben sós vízben kifőzzük a durum lisztes penne tésztát, leszűrjük és hozzáforgatjuk a spenóthoz.
Tálaláskor parmezán sajttal meghintjük a spenótos pennét.