Spenótos penne másképp
Az alábbi recept egy kicsit másképp készül mint a megszokott hagyományos spenótos tészta. A tésztát a rizottóhoz hasonlóan készítjük.
Hozzávalók
– 40 dkg penne rigate
– 40 dkg spenót
– 3 gerezd fokhagyma
– 15 dkg mascarpone
– 10 dkg reszelt parmezán sajt
– fél kávéskanál reszelt szerecsendió
– olívaolaj
– bors
A spenótos penne recept elkészítése
A spenótot megmosom, lecsepegtetem, majd vékony csíkokra szeletelem.
Egy lábosban kevés olívaolajat melegítek, belepréselem a fokhagymát, kevergetve hozzáadom a reszelt szerecsendiót, majd a spenótot, megsózom, megborsozom. Pár percet nagy tűzön főzöm.
Hozzáadom a penne tésztát és felöntöm forró vízzel, hogy épp ellepje. Állandóan kevergetem, mint ha rizottót készítenék.
A tésztának ezzel a készítési móddal általában kétszer annyi idő a főzési ideje mint ami a csomagra van írva.
Mikor a tészta megfőtt hozzáadom a mascarponét és a parmezán sajtot.
Mikor a sajt megolvadt kész is van a spenótos penne, melegen tálalom.