Spárgás gaspacho
Egy igen egészséges gazpacho recept spárgával.
Hozzávalók a spárgás gaspacho recepthez
– 50 dkg zöld spárga
– 2 paradicsom
– 25 dkg ricotta
– 1 joghurt
– 1 dl alaplé
– 10 szál metélőhagyma
– 3 evőkanál olívaolaj
– só, bors
A spárgás gaspacho recept elkészítése
Sós forró vízben 4 percet főzöm a feldarabolt spárgákat, majd kiszedem és jéghideg vízbe dobom, hogy ne főjön tovább és a zöld színe megmaradjon. Néhány spárga fejet félre teszek a tálaláshoz.
Egy mixerben összemixelem a spárgát, a meghámozott négy fele vágott paradicsomot, az apróra szeletelt metélőhagymát, egy joghurtot és 3 evőkanál olívaolajat, és hozzá adagolom az alaplevet, míg megfelelő sűrűségű levet kapok.
Legalább két órára a hűtőbe teszem.
Egy tálban összekeverem a lehűlt spárgás gaspacho levet a ricottával, megsózom, megborsozom.
Poharakban tálalom, a tetejére helyezek egy kávéskanál tejfölt és a spárga fejét.