Spárgás gaspacho

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek

Egy igen egészséges gazpacho recept spárgával.

Hozzávalók a spárgás gaspacho recepthez

– 50 dkg zöld spárga

– 2 paradicsom

– 25 dkg ricotta

– 1 joghurt

– 1 dl alaplé

– 10 szál metélőhagyma

– 3 evőkanál olívaolaj

– só, bors

A spárgás gaspacho recept elkészítése

Sós forró vízben 4 percet főzöm a feldarabolt spárgákat, majd kiszedem és jéghideg vízbe dobom, hogy ne főjön tovább és a zöld színe megmaradjon. Néhány spárga fejet félre teszek a tálaláshoz.

Egy mixerben összemixelem a spárgát, a meghámozott négy fele vágott paradicsomot, az apróra szeletelt metélőhagymát, egy joghurtot és 3 evőkanál olívaolajat, és hozzá adagolom az alaplevet, míg megfelelő sűrűségű levet kapok.

Legalább két órára a hűtőbe teszem.

Egy tálban összekeverem a lehűlt  spárgás gaspacho levet a ricottával, megsózom, megborsozom.

Poharakban tálalom, a tetejére helyezek egy kávéskanál tejfölt és a spárga fejét.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW