Spárgakrémleves
Egyszerű egészséges spárgakrémleves recept leveskockával, elkészítése és hozzávalók.
Hozzávalók a spárgakrémleves recepthez
– 50 dkg spárga
– 1 db burgonya
– 1 liter kocka leves ( zöldség vagy tyúkhús )
– 1 evőkanál tejföl
A spárgakrémleves recept elkészítése
Egy liter vízbe beledobom a leveskockát és a kockákra szeletelt burgonyát, 15 percet főzöm.
Ez idő alatt egy zöldséghámozóval meghámozom a spárgát, a fejétől a szára felé. A spárga fejét levágom, félreteszem, a szárának a fás végét levágom és kidobom majd a szárát 1-2 centis darabokra darabolom.
A spárgákat beledobom a levesbe és még főzőm 12-15 percet. Kiveszem a spárga fejeket, félreteszem és a maradék levest géppel összemixelem. Hozzákeverem a tejfölt.
Tányérokban tálalva ráhelyezem a spárga fejeket.