Sonkával, gombával töltött articsóka

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek

articsókaHa valami különleges meleg előétellel akarjuk meglepni a vendégeket, érdemes elkészíteni ezt a sonkával, gombával töltött articsókát. Akár előző nap is elkészíthetjük és tálalás előtt csak 10 percet kell sütőben sütni.

Hozzávalók

– 4 articsóka

– 20 dkg sonka

– 10 dkg gomba

– 2 mogyoróhagyma

– 1 dl száraz fehérbor

– 2 evőkanál tejföl

– 5 dkg vaj

– 1 evőkanál szeletelt metélőhagyma

– só, bors

A sonkával, gombával töltött articsóka recept elkészítése

Az articsókákat sós forró vízben megfőzöm 35-45 perc alatt.

Ez idő alatt a mogyoróhagymát megtisztítom és finoman vékonyra szeletelem.

A gombát megtisztítom és felszeletelem.

A metélőhagymát apróra szelem.

A sonkát is gyufaszál vastagságúra szeletelem.

Az articsóka ha megfőtt kiveszem a vízből és megtisztítom, csak a szívét hagyom meg.

Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, majd beleteszem a sonkát, hagymát, gombát. Időnként megkeverem, majd ha a gomba leve elpárolgott, akkor megsózom, megborsozom. Beleöntöm a száraz fehérbort és mikor a fele elpárolgott akkor hozzákeverem a tejfölt és egy evőkanál finomra szelt metélőhagymát.

Az articsóka szíveket megtöltöm az elkészített töltelékkel, és egy sütőbe illő tálban 180 fokos előmelegített sütőbe teszem 10 percre, és el is készült a sonkával gombával töltött articsóka. 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW