Sonkás krumplis lepény

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

receptSerpenyőben sütött, majd sütőben befejezett pármai sonkás krumplis lepény főételnek.

A sonkás krumplis lepény recept hozzávalói

– 80 dkg burgonya

– 2 vöröshagyma

– 2 szál rozmaring

– 10 dkg pármai sonka

– só, bors

-vaj, olaj

A pármai sonkás krumplis lepény recept elkészítése

A vöröshagymát vékony kockákra feldarabolom, majd egy serpenyőben kevés vajon a rozmaringgal megdinsztelem.

A krumplit egy nagy lyukú reszelőn lereszelem, a levét lecsorgatom, megsózom, megborsozom, majd hozzákeverem a hagymát.

Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat melegítek, majd beleöntöm a krumpli két harmadát és 10 percet sütöm.

Kiveszem a lepényt, majd beleöntöm a maradék reszelt krumplit, ráhelyezem a csíkokra szeletelt sonkát és betakarom az előzőleg megsütött lepénnyel, hogy a megsült fele van a sonkán.

További 10 percet sütöm, majd 200 fokos előmelegített sütőben befejezem a sonkás krumplis lepény sütését.

recept

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW