Sonkás krumplis lepény
Serpenyőben sütött, majd sütőben befejezett pármai sonkás krumplis lepény főételnek.
A sonkás krumplis lepény recept hozzávalói
– 80 dkg burgonya
– 2 vöröshagyma
– 2 szál rozmaring
– 10 dkg pármai sonka
– só, bors
-vaj, olaj
A pármai sonkás krumplis lepény recept elkészítése
A vöröshagymát vékony kockákra feldarabolom, majd egy serpenyőben kevés vajon a rozmaringgal megdinsztelem.
A krumplit egy nagy lyukú reszelőn lereszelem, a levét lecsorgatom, megsózom, megborsozom, majd hozzákeverem a hagymát.
Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat melegítek, majd beleöntöm a krumpli két harmadát és 10 percet sütöm.
Kiveszem a lepényt, majd beleöntöm a maradék reszelt krumplit, ráhelyezem a csíkokra szeletelt sonkát és betakarom az előzőleg megsütött lepénnyel, hogy a megsült fele van a sonkán.
További 10 percet sütöm, majd 200 fokos előmelegített sütőben befejezem a sonkás krumplis lepény sütését.