Sonkába tekert zöld spárga

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek

sonka spárga gribicheFriss zöld spárgával és pár szelet pármai sonkával egy kis vinaigrette, vagy gribiche szósszal kiváló előételt, vagy akár vacsorára főételt készíthetünk. Ilyen a sonkába tekert zöld spárga.

A friss zöld spárga akár nyersen is fogyasztható, de ha 3 percre forróvízbe dobjuk, akkor még finomabb lesz.

A sonkába tekert zöld spárga hozzávalói 

– zöld spárga

– pár szelet pármai sonka

–  1 evőkanél almaecet

– 3 evőkanál repceolaj

– só, bors

spárga sonkaA sonkába tekert zöld spárga recept elkészítése

A spárga ha friss zsenge akkor csak a szárát levágom és az elálló részeket egy késsel levagdosom.

Vízzel leöblítem.

Sós forróvízbe főzöm körülbelül 3 percet, majd szűrőkanállal kiveszem és jéghideg vízbe dobom, hogy megmaradjon a spárga zöld színe.

Elkészítem a vinaigrette szószt .

A spárgákat kiveszem a hideg vízből, lecsepegtetem, megtörölgetem, hogy ne legyen vizes, majd sonkába tekerek 3 spárgát, végül meglocsolom a vinaigrette szósszal.

Hasonló spárgás receptek

– Spárgakrémleves

– Spárgás gaspacho

– Spárgás quiche

– Spárga lágy tojással

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW