Sonkába tekert zöld spárga
Friss zöld spárgával és pár szelet pármai sonkával egy kis vinaigrette, vagy gribiche szósszal kiváló előételt, vagy akár vacsorára főételt készíthetünk. Ilyen a sonkába tekert zöld spárga.
A friss zöld spárga akár nyersen is fogyasztható, de ha 3 percre forróvízbe dobjuk, akkor még finomabb lesz.
A sonkába tekert zöld spárga hozzávalói
– zöld spárga
– pár szelet pármai sonka
– 1 evőkanél almaecet
– 3 evőkanál repceolaj
– só, bors
A sonkába tekert zöld spárga recept elkészítése
A spárga ha friss zsenge akkor csak a szárát levágom és az elálló részeket egy késsel levagdosom.
Vízzel leöblítem.
Sós forróvízbe főzöm körülbelül 3 percet, majd szűrőkanállal kiveszem és jéghideg vízbe dobom, hogy megmaradjon a spárga zöld színe.
Elkészítem a vinaigrette szószt .
A spárgákat kiveszem a hideg vízből, lecsepegtetem, megtörölgetem, hogy ne legyen vizes, majd sonkába tekerek 3 spárgát, végül meglocsolom a vinaigrette szósszal.