Sonkába tekert endívia

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

Az endívia nem igen elterjedt növény itthon, de néha azért hozzálehet jutni nagyobb üzletekben is. Érdemes kipróbálni a sonkába tekert endívia receptet.

A sonkába tekert endívia recept hozzávalói

– 2 endívia

– 4 szelet fehér sonka

– 4 dkg vaj

– 4 dkg liszt

– 1 evőkanál kristálycukor

– 0.5 l tej

– 10 dkg reszelt sajt

– só, bors, szerecsendió

A sonkába tekert endívia elkészítése

Az endívia szárát levágom, majd ketté szelem és egy serpenyőben, kevés olívaolajon vagy vajon párolom.

Megszórom a cukorral, karamellízálom egy kicsit, 5 – 10 percen keresztül, rendszeresen forgatva, hogy elvegye az endívia enyhén kesernyés ízét. 

Elkészítem a besamel mártást.

Egy sütőbe illő tálat kivajazok és belehelyezem a sonkába tekert endíviákat, ráöntöm a besamel mártást, majd megszórom a reszelt sajttal és 210 fokos előmelegített sütőben 20 percet sütöm, míg a sajt megolvad a tetején és el is készült a sonkába tekert endívia. 

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW