Sonkába tekert endívia
Az endívia nem igen elterjedt növény itthon, de néha azért hozzálehet jutni nagyobb üzletekben is. Érdemes kipróbálni a sonkába tekert endívia receptet.
A sonkába tekert endívia recept hozzávalói
– 2 endívia
– 4 szelet fehér sonka
– 4 dkg vaj
– 4 dkg liszt
– 1 evőkanál kristálycukor
– 0.5 l tej
– 10 dkg reszelt sajt
– só, bors, szerecsendió
A sonkába tekert endívia elkészítése
Az endívia szárát levágom, majd ketté szelem és egy serpenyőben, kevés olívaolajon vagy vajon párolom.
Megszórom a cukorral, karamellízálom egy kicsit, 5 – 10 percen keresztül, rendszeresen forgatva, hogy elvegye az endívia enyhén kesernyés ízét.
Elkészítem a besamel mártást.
Egy sütőbe illő tálat kivajazok és belehelyezem a sonkába tekert endíviákat, ráöntöm a besamel mártást, majd megszórom a reszelt sajttal és 210 fokos előmelegített sütőben 20 percet sütöm, míg a sajt megolvad a tetején és el is készült a sonkába tekert endívia.