Sonkába tekert endívia másképp
Az endíviát sokféle módon el lehet készíteni, salátának nyersen, vagy sonkába, sajtba tekerve bésamel mártással sütőben sütve. az alábbi recept abban különbözik a hagyományos sonkába tekert endíviától, hogy az endíviát nem főzöm meg hanem nyersen betekerem sajttal és sonkával, ráöntöm a bésamel mártást és beteszem a sütőbe.
Hozzávalók
– 4 endívia
– 4 vékony szelet ementáli sajt
– 4 szelet sonka
– besamel mártás
– reszelt sajt
A sonkába tekert endívia recept elkészítése
Az endívia szárát levágom, kivájom, így nem lesz keserű, a külső leveleit leszedem.
Betekerem a sajtba, majd a sonkába.
A sajtba sonkába tekert endíviákat behelyezem egy sütőbe illő tálba.
Elkészítem a besamel mártást, ráöntöm a sonkába tekert endíviára, megszórom reszelt sajttal, és 200 fokos előmelegített sütőbe 40 percet sütöm. a sütési idő vége felé a sütőt grill funkcióra kapcsolom, hogy a sajt megpiruljon a tetején.