Sonkába tekert endívia másképp

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

sonkába tekert endíviaAz endíviát sokféle módon el lehet készíteni, salátának nyersen, vagy sonkába, sajtba tekerve bésamel mártással sütőben sütve. az alábbi recept abban különbözik a hagyományos sonkába tekert endíviától, hogy az endíviát nem főzöm meg hanem nyersen betekerem sajttal és sonkával, ráöntöm a bésamel mártást és beteszem a sütőbe.

Hozzávalók

– 4 endívia

– 4 vékony szelet ementáli sajt

– 4 szelet sonka

– besamel mártás

– reszelt sajt

A sonkába tekert endívia recept elkészítése

Az endívia szárát levágom, kivájom, így nem lesz keserű, a külső leveleit leszedem.

Betekerem a sajtba, majd a sonkába.

A sajtba sonkába tekert endíviákat behelyezem egy sütőbe illő tálba.

sonka, endívia

Elkészítem a besamel mártást, ráöntöm a sonkába tekert endíviára, megszórom reszelt sajttal, és 200 fokos előmelegített sütőbe 40 percet sütöm. a sütési idő vége felé a sütőt grill funkcióra kapcsolom, hogy a sajt megpiruljon a tetején.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW