Vörösboros salotta szósz
A salotta hagymából, vagy más néven mogyoróhagyma, Franciaországban échalote, tökéletes szószt készíthetünk, főleg marhahús, de akár sertéshús szeletek mellé tökéletes a vörösboros salotta szósz.
Hozzávalók a vörösboros salotta szósz recepthez
– 4 darab mogyoróhagyma
– 4 dkg vaj
– 1 csipetnyi kristálycukor
– 1 dl vörösbor
– só, bors
A vörösboros salotta szósz elkészítése
A mogyoróhagymát megtisztítom, majd hosszában vékonyra szeletelem.
Egy lábosban felmelegítem a vajat, beleteszem a mogyoróhagymát kis tűzön 5 percet dinsztelem, majd hozzászórom a kristály cukrot, összekeverem még 2 percet főzöm, megsózom, megborsozom,majd hozzáöntöm a vörösbort és kis tűzön 20-30 percet főzöm. Mikor sűrű kocsonyás akkor elkészült.