Vörösboros salotta szósz

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Nemzetek konyhája, Szószok, mártások

echaloteA salotta hagymából, vagy más néven mogyoróhagyma, Franciaországban échalote, tökéletes szószt készíthetünk, főleg marhahús, de akár sertéshús szeletek mellé tökéletes a vörösboros salotta szósz.

Hozzávalók a vörösboros salotta szósz recepthez

– 4 darab mogyoróhagyma

– 4 dkg vaj

– 1 csipetnyi kristálycukor

– 1 dl vörösbor

– só, bors

A vörösboros salotta szósz elkészítése

A mogyoróhagymát megtisztítom, majd hosszában vékonyra szeletelem.

Egy lábosban felmelegítem a vajat, beleteszem a mogyoróhagymát kis tűzön 5 percet dinsztelem, majd hozzászórom a kristály cukrot, összekeverem még 2 percet főzöm, megsózom, megborsozom,majd hozzáöntöm a vörösbort és kis tűzön 20-30 percet főzöm. Mikor sűrű kocsonyás akkor elkészült.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW